Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina astım burgan bank

Alman Basını: Merkel Ve Seehofer Gitmek Zorunda Kalabilir

Almanya’da göç politikası nedeniyle koalisyon hükümetinin iki hristiyan demokrat ortağı CDU ile CSU arasında yaşanan kriz Alman medyasında yoğun biçimde tartışılıyor. Süddeutsche Zeitung gazetesine göre, iki parti arasına “kara kedi girdi.”

CSU’nun göçmenlerin sınırdan geri çevrilmesi önerisinin koalisyon hükümetini zor durumda bırakabileceği belirtiliyor. Süddeutsche Zeitung da, CDU'lu Başkakan Angela Merkel ve CSU lideri İçişleri Bakanı Horst Seehofer arasında göç politikası konusunda patlak veren krizi irdelediği haberde şu yorumu yapıyor:

"CDU ile CSU'nun aralarına kara kedi girdi. Merkel haklı: Başbakan ile İçişleri Bakanı arasındaki diyalog kesilmemeli. Ama Merkel ve İçişleri Bakanı Seehofer ne yazık ki birbirlerinden ne kadar uzaklaştıklarını göstermekle meşguller. Sorumluluk bilinciyle ülkeyi yönetme görevlerinden giderek uzaklaşıyorlar. Sonunda ikisi de çekip gitmek zorunda kalabilir.”

Böyle bir durumda bile, “krallığa özenen Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ile CDU arasındaki kavga bitmeyeceğini” düşünen gazeteye göre, Söder'in Avrupa karşıtı söylemleri sadece Merkel'i kızdırmıyor. Söder, Hristiyan Demokratların Avrupa yanlısı köklerine de ters düşüyor.

Gazete, “Avrupa'ya bağlılık bir anlık ruhsal değişiklikten kaynaklanmadı. Avrupa fikrinin tohumları İkinci Dünya Savaşı yüzünden atıldı. Söder ve partisi CSU hangi fantezilerin peşinden koşarlarsa koşsunlar, Merkel sonrasının CDU'su da onlara alan açmayacaktır” ifadelerini de kullanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.