Öne Çıkanlar çin diyarbakır istanbul Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist cumhurbaşkanı erdoğan türkiye Alexandra Frantti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall

Alman Dışişleri: Gazeteciler Türkiye'de Göreve Devam Edebilmeli

Almanya Dışişleri Bakanlığı,   Türkiye'nin “istenmeyen gazetecilere ilişkin bir kara listesinin” olup olmadığına ilişkin bilgilerin bulunmadığını belirterek "Federal hükümeti, Alman gazetecilerin Türkiye'de görevlerini engellenmeden yapmaya devam edebilmesini bekliyor" dedi..

Kendi muhabirlerinin de İstanbul'a girişinin “gerekçe gösterilmeden engellendiğini” yazan Bild Gazetesi'ne açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin “bir kara listesi olup olmadığı” konusunda bilgileri olmadığını belirtti.  Sözcü, "Federal hükümeti, Alman gazetecilerin Türkiye'de görevlerini engellenmeden yapmaya devam edebilmesini bekliyor" sözlerini kullandı.

Bild gazetesine konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı (AP) Martin Schulz ise, “Demokrasilerde gazeteci isimlerinin yer aldığı liste olmaz" dedi. Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Milletvekili ve dış politika uzmanı Karl-Georg Wellmann da "Eğer böyle bir liste varsa, derhal kamuoyuna açıklanmalı" şeklinde konuştu.

Söz konusu tepkileri  “Türkiye'ye kara liste uyarısı” başlıklı bir haberle aktaran DWelle ise “Son haftalarda Batılı gazetecilerin Türkiye'ye girişlerinin engellenmesi  Almanya'da rahatsızlık yaratıyor” yorumunu yaptı ve  Alman devlet  televizyonu ARD'nin muhabirinin de geçen hafta Türkiye'ye girişine izin verilmediğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.