Öne Çıkanlar esnaf Covid19 beşiktaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Halka arz fetö ırak tsk istanbul Esnaf Turk Fatura Tai Chi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Elif Banu Kocaoğlu Yıldız

Almanya Savunma Bakanı: AWACS Uçaklarını İncirlik’e Göndermeyebiliriz

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, IŞİD'le mücadeleye katılması kararlaştırılan AWACS uçaklarının İncirlik'e gönderilmeyebileceğini söyledi.
 
Ursula von der Leyen,  Alman televizyonu ARD'ye yaptığı açıklamada, AWACS tipi keşif uçaklarının IŞİD'le mücadele amacıyla Türkiye'ye gönderilebilmesi için Federal Meclis'te milletvekillerinin onayına sunulacağını belirtti. Türkiye ile Almanya arasında yaşanan İncirlik krizine dikkat çeken von der Leyen, “Federal milletvekilleri buna ancak eğer Alman askerlerini görev yerinde ziyaret edebilirlerse onay verirler” şeklinde konuştu.
 
Von der Leyen’in açıklamalarını yansıtan DWelle Türkçe ise, İncirlik'te Alman ordusunun uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadelesine destek veren Tornado tipi keşif uçaklarının bulunduğunu anımsatarak “Üste 240 Alman askeri görev yapıyor. Yeni misyonla birlikte de Alman askerlerinin İncirlik'teki sayısının artırılması planlanıyor” ifadelerini kullandı.
 
Ancak, “Türkiye'nin Alman milletvekillerine İncirlik'e giriş izin vermemesi Almanya'da rahatsızlık yaratıyor” sözlerine yer verilen habere göre, Ankara'nın tepkisinin nedeninin Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen “soykırım” kararı olduğu tahmin ediliyor. 
 
Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili Meclis Başkanı Norbert Lammert’in de hafta başında İncirlik'te bulunan Alman askerlerinin geri çekilmesinin seçenekler arasında olduğunu açıkladığını, ardından Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel’in de bu açıklamaya destek vererek Alman milletvekillerine üssü giriş yasağının devam etmesi hâlinde askerlerin geri çekilebileceğini kaydettiği anımsatıldı.
 
“Merkel – Erdoğan Görüşmesi De Çözüm Getirmedi”
 
Bu arada,  Alman Federal Meclis'te grubu bulunan partilerin savunma politikası uzmanlarının Eylül ayında İncirlik'i ziyaret etmeyi planladığını belirten DWelle, NATO Zirvesi için Varşova'da bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile altı hafta sonra yeniden görüştüğüne dikkat çekerek "ancak Alman politikacıların İncirlik Üssü'nü ziyaret hakkı konusunda bir uzlaşı sağlanamadı” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.