Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cumhurbaşkanı erdoğan istanbul Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Astana-7 Toplantıları Ay Sonunda Gerçekleşecek

Suriye’de barış sağlanması amacıyla Rusya, Türkiye ve İran’ın garantörlüğü ile sürdürülen Astana Süreci’nin 7. tur görüşmeleri 30-31 Ekim günlerinde düzenlenecek. Görüşmelerde Türkiye'nin katkısıyla İdlib’de tesis edilen “çatışmasızlık bölgesi” uygulamasının da ele alınması bekleniyor.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Astana Süreci’ne katılımcılara bu ay sonunda yapılacak olan Astana-7 görüşmeleri için davet gönderildi.

Bu arada, Astana-7 görüşmelerine yeni heyetlerin katılabileceği belirtiliyor. Nitekim Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada yeni katılımcıların olmasını dışlamadığını, her şeyin garantör ülkeler arasındaki “koordinasyonun boyutuna bağlı olduğunu” söylemişti.

İDLİB'DEKİ ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİ UYGULAMASI DEĞERLENDİRİLECEK

Öte yandan,  Astana-7 toplantılarında Suriye’nin İdlib kentinde “çatışmasızlık bölgesi” uygulamasının değerlendirilmesi bekleniyor.

Eylül ortasında gerçekleşen Astana-6 toplantılarında garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran arasında, İdlib Bölgesinde “çatışmasızlık bölgesi”nin kurulması yönünde bir anlaşmaya varılırken, Türkiye kent içinde, Rusya’nın ise kent çevresinde güvenliği sağlaması kararlaştırıldı.

Astana’da varılan İdlib mutabakatını uygulamak amacıyla Ekim ayında İdlib’e ilk başta Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu, daha sonra da TSK’nın da girdiğine dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.