Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Asya Kökenli Amerikalılar Sokaklarda: “Bitsin Bu Kin”

ABD’nin birçok yerinde dün Asya kökenlilere ayrımcılığa karşı protestolar düzenlendi. Asya kökenli Amerikalıların protestoları nadir şekilde haftalarca sürüyor. Bu, Asya kökenlilere karşı ayrımcılığın geldiği dayanılmaz noktayı gösteriyor.

Protestocular “Şiddete ve kine son”, “Asya kökenli Amerikalılar sessiz kalamaz” gibi sloganlarla itirazlarını dile getirdi.

Protestonun organizatörü, gösteri yerinde yaptığı konuşmada, 1882’deki Çin Dışlama Yasası, 1908’deki Japonya’ya karşı Bayler Anlaşması, 1942’deki Asya Dışlama Yasası olarak bilinen Göçmenlik Yasası’ndan bahsederek, ABD’nin Asya kökenlileri hedef alma tarihinin uzun olduğunu hatırlattı.

Geçen yıldan beri ABD liderliğinin Çin’e iftira, baskı ve saldırıları Asya kökenlilere karşı ayrımcı güçlerin kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine neden oldu.

Alınan bilgiye göre, söz konusu protestolar New York’un yanı sıra Philadelphia, Houston, Dallas ve Los Angeles gibi 50’den fazla şehirde gerçekleştirildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.