Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Avrupa Şampiyonası, Çin’de Istakoz Siparişlerini Patlattı

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yazı yerine 2021 yazında gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası, Çinli futbolseverlerin büyük ilgisini çekti. Çin’de oldukça sevilen bir spor olan futbol, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi televizyon ekranının karşısında atıştırmalıklar eşliğinde izleniyor. Çin’deki futbolseverler de ekranları başında Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanlı maçlarını izlerken tatlı su ıstakozu olarak da bilinen kerevit tüketiyor.



Çin’in Hubei eyaletindeki futbolseverlerin favori yiyeceği olan tatlı su ıstakozlarındaki satışlar, hem üreticileri hem de tüketicileri memnun etti. Çin’de gece saatlerinde yayınlanan maçlar ve bununla birlikte gelen kerevit satışları, Hubei’deki kerevit çiftliklerinde yüzde 60’lık bir yıllık büyüme beklentisi oluşturdu.

Maçlar sayesinde çevrim içi satışların arttığı belirtilirken yüzde 117’lik bir artış kaydedildiği ifade ediliyor. Çevrim içi kerevit satışı gerçekleştiren Xiagu 360’ın verilerine göre, maçların başladığı dönemde günlük siparişler 10 bine kadar çıkmış durumda. Kerevit yetiştiricileri ise turnuva başladığından beri günlük 1,500 tonu aşan satış gerçekleştirildiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.