Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin kınama bugünün gündemi Metina dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

"Bağımsız Gözlemcilere İzin Verilmeli"

Uluslararası Af Örgütü,  OHAL kapsamındaki ilk kararnamenin yankıları sürerken “işkence” iddialarına dikkat çekerek “Bağımsız gözlemciler”e gözaltına alınan kişilere erişmeye izin verilmesini istedi. Örgüt ayrıca Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’ni derhal Türkiye’yi ziyaret etme çağrısında bulundu. .

Af Örgütü, yaptığı geniş açıklamada Türkiye’deki gözaltına alınlanların bövüldüğü ve işkence yapıldığı yönünde inandırıcı haberlerin bulunduğunu iddia etti ve  bağımsız gözlemcilere tüm tesislerdeki gözaltına alınanlara derhal erişim sağlanması gereğini savundu.

Türk otoriterlerinden “İşkence ve kötü muameleleri” kınayıp buna karşı somut adımlar atmaları gerektiğini belirten Af Örgütü, “Türkiye’nin halen kamu güvenliği konusunda kaygılı olması anlaşılır ancak hiçbir koşul işkenceyi ve diğer kötü muameleri veya keyfi gözaltıları haklı çıkaramaz” sözlerini de kullandı.
Açıklamada ayrıca Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nden (CPT), gözaltı koşullarını incelemek üzere “acilen” Türkiye’yi ziyaret etmesini isteyen Af Örgütü, “Avrupa Konseyi üyesi olarak Türk Hükümetinin CPT ile işbirliği yapma zorunluluğu var” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.