Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Beijing, İlk Hidrojen Karbon Ticaretine Başlıyor

Beijing, ülkenin karbon piyasası ticaretinde yer alacak ilk hidrojen bazlı projesine başladı. Eylül ayında bitirilmesi hedeflenen ve Beijing’in Daxing ilçesinde başlatılan proje, yılda yaklaşık 24 bin ton karbon emisyonunu azaltacak. 

,



Zhonghe Xinxing Enerji Teknolojisi Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen 16 hidrojen işletmesi ile iş birliği içinde geliştirilen proje, karbon muhasebesi ve ticareti yapacak. Proje ile ilgili bir açıklama yapan Beijing Belediyesi Ekoloji ve Çevre Bürosu Müdür Yardımcısı Yu Jianhua, ulaşım sektörünün önemli bir karbon emisyonu kaynağı olduğunu belirterek “Hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan araçlar, geleneksel dizelle çalışan ağır hizmet araçlarının yerini alacak böylece enerji verimliliği ve karbon azaltımı için yeni bir çözüm oluşacak” dedi. Beijing yönetimi, verdiği teşviklerle 1.800’ü aşan yakıt hücreli araç trafiğe çıktı. Bu araçların büyük bölümü, kentin soğuk zincir lojistiği, toplu taşıma ve turizm sektöründe kullanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.