Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Çin 9 Aylık Dış Ticareti 4,75 Trilyon Dolar Oldu

Bugün açıklanan resmi verilere göre, Çin’in dış ticareti 2022’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 9.9 artışla 31.11 trilyon yuan’a (yaklaşık 4.75 trilyon dolar) yükseldi. Gümrük Genel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, ihracatın yıllık yüzde 13.8 artışla 17.67 trilyon, ithalatın ise bir yıl öncesine göre yüzde 5.2 artışla 13.44 trilyon yuan’a ulaştığı belirtildi.



Ocak-Eylül döneminde Çin’in Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği, Avrupa Birliği ve ABD ile ticareti sırasıyla yüzde 15,2, yüzde 9 ve yüzde 8 arttı. Bu dönemde, ülkenin Kuşak ve Yol ülkeleriyle olan ticareti yıllık yüzde 20,7 artışla 10,04 trilyon yuan oldu.

Özel şirketler, ilk dokuz ayda ithalat ve ihracatın bir yıl öncesine göre yüzde 14,5 artarak 15,62 trilyon yuan’a ulaştığını ve ülke toplamının yüzde 50,2’sini oluşturdu. Mekanik ve elektrik ürünleri ihracatı yüzde 10 artarak toplamın yüzde 56,8'ini oluşturdu ve emek yoğun ürünlerin ihracatı bir yıl öncesine göre yüzde 12,7 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.