Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Çin'den Elon Musk'a Yanıt: Taiwan, Çin'in İç Meselesidir

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Taiwan ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Taiwan meselesinin Çin'in iç meselesi olduğunu belirten Mao Ning, Çin'in "barışçıl birleşme ve bir ülke, iki sistem" temel ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğini, Taiwan Boğazı’nın iki yakasının barışçıl şekilde yeniden birleşmesini sağlamak için azami çaba ve samimiyet göstereceğini belirtti.

Sözcü Mao Ning, Çin’in Taiwan'ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı girişimleri ve dış güçlerin müdahalesini kararlılıkla engelleyerek, ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruyacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.