Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Çin Merkez Bankasından Faiz İndirimi

Çin Halk Bankası, ülkenin kredi maliyetlerini düşürme ve ekonomik büyümeyi daha da destekleme çabaları arasında orta vadeli borç verme tesisi (MLF) kredilerinin ve ters repoların faiz oranlarını 10 baz puan indirdi.

Çin’de merkez bankası işlevi gören Çin Halk Bankası (PBOC), bir önceki operasyondaki yüzde 2,95'e kıyasla, finansal kurumlara verilen 700 milyar yuan (yaklaşık 110 milyar dolar) değerindeki bir yıllık MLF oranını yüzde 2,85'e düşürdü.

PBOC ayrıca dün yüzde 2,2'den yüzde 2,1’e düşen bir faiz oranıyla yedi günlük ters repo yoluyla piyasaya 100 milyar yuan fon ekledi.

Dün 500 milyar yuan değerindeki MLF ve 10 milyar yuan değerinde ters reponun süresinin dolmasıyla, piyasaya 290 milyar yuan net likidite enjekt edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.