Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Çin Saatte 600 Kilometre Hıza Ulaşabilecek "Maglev" Tren Geliştirmeyi Öngörüyor

Çin Ulaştırma Bakanlığı tarafından 7 Ağustos Perşembe günü açıklanan bir belgeye göre, Çin 600 km/saat hıza ulaşabilen Maglev (magnetic levitation - manyetik kaldırma gücüyle rayların üstünde uçan) trenler geliştirmeyi öngörmekte. Aynı belgede ayrıca, 400 km/saat hız yapabilen yüksek hızlı yolcu trenleri de yapılacak.



Bu karar, ülkenin, yapay zeka ve 5G gibi dijital ve akıllı teknolojilerle karakterize edilebilecek bir ulaşım sistemini daha da geliştirme amacı doğrultusunda verilmiş bir karar görüntüsünde. 

Ulaştırma Bakanlığı; akıllı trenlerin, akıllı gemilerin, sürücüsüz ve BeiDou navigasyon sistemiyle güdümlenen kara araçlarının yaygın biçimde kullanılmasını 2025 hedefi olarak belirlediğini açıkladı.

Havayı kirleten emisyonların azaltılması ve enerji tasarrufu amacıyla Çin, güneş enerjisi üretim tesisleri açacak ve örneğin otoyollar üzerindeki servis istasyonlarına elektrikli otomobiller için çok hızlı şarj yapabilen üniteler koyacak; limanlarda iskelelere yerleştirmek üzere enerji temin ekipmanı geliştirecek ve gemilerde likid doğalgaz gibi temiz yakıtların kullanılmasını teşvik edecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.