Çin, Sınır Ötesi e-ticaret İçin 33 Yeni Bölge Açacak

Çin’de sınır ötesi e-ticaret için 33 yeni pilot bölgesinin daha onaylandığı bildirildi. Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bir bildiriye göre, ülkede 33 sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesinin kurulması onaylandı. Böylece Çin’de sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesi sayısı 165’e çıktı.



Çin Gümrükler Genel İdaresi’nden açıklanan verilere göre, ülkede sınır ötesi e-ticarette son beş yılda gerçekleştirilen ithalat ve ihracat hacmi yaklaşık 10 kat arttı. Geçen yıl sınır ötesi e-ticaretin dış ticaret hacmi yıllık yüzde 18,6 artarak, 1 trilyon 920 milyar yuana ulaştı.

Bu yıl Çin’in sınır ötesi e-ticaretinde istikrarlı ve hızlı büyümenin kaydedildiğini yansıtan veriler, yılın ilk yarısında sınır ötesi e-ticaretin ithalat ve ihracat hacminin yıllık yüzde 28,6 arttığını, bu konuda sınır ötesi e-ticaret pilot bölgelerinin önemli rol oynadığını gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.