Öne Çıkanlar çin türkiye almanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist diyarbakır istanbul cumhurbaşkanı çukurova belediyesi cumhurbaşkanı erdoğan

Çin, Sivil Vatandaşlarını Uzay Yolculuğuna Çıkarmaya Hazırlanıyor

Çin Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi üyesi, Çin’in insanlı uzay projesinin baş tasarımcı yardımcısı ve uzaya giden ilk Çinli taykonot Yang Liwei, sıradan vatandaşların da 10 yıl içinde uzaya gidebileceğini açıkladı. Çin’in 2026-2030 yıllarının kapsayan 15. Beş Yıllık Plan dönemi kapsamında sıradan vatandaşların uzay istasyonuna gitmelerinin mümkün olacağını söyledi.



Şimdilik, uzay istasyonuna gitmek için taykonotların seçimine katılmak gerekiyor. Üçüncü . grup taykonotlar, 2019 yılının sonunda seçildi. Bunlar arasında Hava Kuvvetleri’nden pilot, bilimsel enstitülerden mühendisler yer alıyor. Seçilen bu kişiler, uzay istasyonunda içmek, yemek ve uyumak gibi farklı konularda eğitimler alıyor ve günlük yaşamda neler yapacakları konusunda özel bölümlerde deneyimler yapıyorlar.

Sıradan bir vatandaş, uzay istasyonunda farklı deneyimler yaşayacaklar. Dünyayı yukardan görmenin yanı sıra uzaydaki yıldızları yakından görecek, sıfır yerçekimi durumunda yaşayarak, istasyon içinde serbestçe uçabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.