Öne Çıkanlar çin türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel terörist almanya diyarbakır istanbul İsrail cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı Alexandra Frantti

Çin’de Tüm Kemikli Canlıların Atası Olabilecek 440 Milyon Yıllık Fosiller Bulundu

İnsanın atalarının balık olup olmadığı konusu bilim insanları için kuşku taşımıyordu. Şimdiye değin insan türünün en eski atalarının bir çeşit köpekbalığı olduğu sanılıyordu. Ancak bu teori, Çinli araştırmacıların keşfedip adını da ‘Fanjingshania’ koydukları küçük tarih öncesi/prehistorik balık fosili yüzünden tartışmaya açıldı. Söz konusu türün fosili, Çin’in güneybatısında yer alan Chongqing bölgesinde keşfedildi. Bugüne değin bulunmuş en eski prehistorik balık fosili 440 milyon yıllık. 



Bilim insanları, şimdi insan türü gibi belkemiği taşıyan canlıların evrimine ilişkin mevcut teorilerini şimdi sorguluyor. Aslında Fanjingshania sadece insanın atası değil, kemikli bir iskelete sahip tüm canlıların atası… Küçük prehistorik balığın bir iskeleti ve omurları var. Solungaçları, çağımızda yaşayan balıklarda hiç gözlemlenmediği şekilde dikenlere sahip. Fajingshania’yı bulan araştırmacı ekibinin sorumlusu olan Zhu Min, yeni keşfedilen fosillerin hepsinin yepyeni bir çeşitte olduğunu ve ilk çenelerin neye benzediğinin anlaşılmasını sağladığını belirtiyor.

Zhu’ya göre bu keşif, bir çenesi olan  belkemikli canlıların evriminin, önceden sanıldığından çok daha erken gerçekleştiğini gösteriyor. Bu arada bilimcilerin 2013 yılında Çin’de 419 milyon yıllık bir balık fosili bulmuş oldukları anımsatılıyor. Bilim insanlarına göre, bu keşif de belkemiğine sahip çağdaş balıkların köpekbalığına benzer kıkırdaklı armatüre sahip bir türün evrimiyle oluştuğu yolundaki teoriyi çürütmüştü. Çin’de yeni bulunan ve daha da eski balık fosili bu görüşü güçlendirir nitelikte

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.