Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Çin’den ABD’ye “Tek Çin” Çağrısı

Çin’in Washington Büyükelçisi Qin Gang, ABD’ye Tek Çin ilkesine bağlı kalması, Taiwan sorununa rasyonel şekilde yaklaşması ve sorunun Çin-ABD zıtlaşmasına yol açmasını önlemesi çağrısında bulundu.

Qin Gang dün video konferans yoluyla ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen bir toplantıda konuşma yaptı.

Qin Gang konuşmasında Taiwan makamlarının Taiwan Boğazı’nın iki yakası arasında düşmanlığı kışkırtmakta olduğuna ve dış güçlerle işbirliği yaparak “Taiwan’ın bağımsızlığı”na destek girişimlerinde bulunduğuna, bunun Taiwan halkını savaş ateşine sürüklediğine dikkat çekti.

Qin Gang, söz konusu girişimlerin Taiwan halkı başta olmak üzere Çin milletinin tamamının temel çıkarlarına ciddi zarar vereceğini, Taiwan Boğazı’nın iki yakası arasındaki barış ve istikrarı ciddi şekilde zedelediğini vurguladı.

Çin’in Taiwan Boğazı’nın iki yakası arasındaki kaynaşma ve gelişmeyi hızlandırmak için tüm olanaklarını kullanmaya hazır olduğunu kaydeden Büyükelçi Qin, buna rağmen askeri güç kullanmama taahhüdü vermediklerini ve gerekli tüm tedbirleri alacaklarını dile getirdi.

Qin Gang, ABD’nin Çin’in kalkınmasını engellemek için sürekli Taiwan kozunu kullanmasının işe yaramadığının altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.