Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Dolaşımdaki Dijital Yuan Hacmi, 2 Milyar Dolara Ulaştı

Ülkenin merkez bankasından alınan verilere göre, dolaşımdaki dijital yuan miktarı 2022 sonunda 13,61 milyar yuan’a (yaklaşık 2 milyar dolar) ulaştı. Çin Halk Bankası’na göre, dijital para birimi dâhil edildiğinde, Çin’in dolaşımdaki nakit miktarı olan M0, geçen yılın sonunda yıllık yüzde 15,3 artışla 10,47 trilyon yuan’a ulaştı. Dijital formda yasal bir ödeme aracı olarak dijital yuan, tıpkı fiziksel renminbi gibi Çin para biriminin bir bileşeni.



Bankanın başkan yardımcısı Xuan Changneng, istatistikleri ve analizi birleştirmenin yanı sıra iki para biriminin genel yönetiminin uygulanması gerektiğini söyledi. Xuan, uygulama senaryoları, işlem değeri ve dijital yuan miktarının son yıllarda istikrarlı bir şekilde artmasıyla ilgili yönetim ve hesaplama sistemlerinin geliştiğini de belirterek “Dijital yuan’ın M0’a dâhil edilmesi dolaşımdaki para biriminin ölçeğini daha doğru bir şekilde yansıtabilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.