El Cezire: Türk Askerleri Münbiç’te Devriye Görevine Başladı

Ankara ve Washington’un üzerinde anlaştıkları yol haritası uyarınca Türk askerlerinin Münbiç’te devriye görevine başlaması bölge medyasının da dikkatini çekti.

El Cezire İngilizce, TSK’nin Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlandığı açıklamasını yansıttı.

“IŞİD'in kontrolündeki Münbiç’in 2016 yılında ABD destekli, YPG’nin hakim olduğu Suriye Demokratik Güçlerince ele geçirildiğini” belirten El Cezire “Ancak Türkiye’nin YPG’yi “yasa dışı PKK ile bağlarının bulunduğunu düşünüyor ve her ikisini ‘terör’ örgütleri olarak görüyor” dedi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye, ABD’nin Kürt savaşçılarına verdiği desteğe öfkelendi ve Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği taarruzu Münbiç’in doğusuna kadar götürmekle tehdit etti, bu da orada konuşlanmış Amerikan kuvvetleriyle karşı karşıya kalma riski yaratırdı.”

-Münbiç Büyük Tehlike Hale Gelmişti Ancak Anlaşma Sağlandı-

El Cezire İngilizce “Münbiç iki NATO müttefiki arasında büyük bir tehlike haline gelmişti ancak 4 Haziran’da Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kürt savaşçılarının Münbiç’den çekilmesine ilişkin bir yol haritasına onay verdi ve kentin güvenliğini birlikte sağlama konusunda anlaştılar” dedi.

Bununa ardında “Bir gün sonra da Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırında geniş bölgeleri kontrol eden YPG’nin, Münbiç’teki askeri danışmalarını çektiğini duyurduğu” anımsatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.