Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Erbil Gaziantep Uçak Seferi İhracatı Arttıracak

Türk Hava Yolları(THY), 5 Ağustos’tan itibaren Irak’ın Erbil şehrine direkt uçuş başlatma kararı aldı. Kararla ilgili Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz  “GAİB Havayoluyla ülkemize gelecek olan Iraklı iş adamlarına 1 günde vize vermektedir, yapılan çalışmalar sonucu söz konusu uçak seferleri ekonomimizi güçlendirebilmemiz için adeta zorunluluk haline gelmişti” ifadelerini kullandı.
 

Havayolu ile Gelecek Iraklı İş Adamlarına GAİB’de Vize Kolaylığı

 GAİB’in referansıyla vize kolaylığı hakkı tanınan Iraklı iş adamlarıyla ilgili uygulanan prosedür hakkında da bilgi veren Başkan Çıkmaz, ‘’ İhracatçılarımızın Irak’tan Gaziantep’e gelecek olan Iraklı iş adamlarıyla ilgili vize işlemleri için GAİB Genel Sekreterliğiyle irtibat kurması gerekmektedir. Irak vatandaşı iş adamlarının ülkemize ticari faaliyetlerde bulunmak üzere girişleri vizeye tabi olup, Irak’tan ülkemize giriş yapmaya çalışan kişilerin vize işlemleri ayrıntılı incelemeden sonra onaylanmaktadır. ‘’

Lansman 4 Ağustos’ta

 İlk tarifeli sefer öncesi THY tarafından yapılacak basın lansmanının 4 Ağustos’ta planlandığını belirten Çıkmaz, “Ortadoğu bölgesinde ticaretin başkenti sayılan Gaziantep’ten bu uçuş hattının çok daha önceden açılması temennimizdi. Birliğimiz bu dönemde THY Gaziantep Müdürlüğüne bu çalışmalarında destek vermiştir, bundan sonraki dönemde de verecektir. İhracatın gelişmesine, artmasına katkı yapacağına inandığımız bu gelişme biz ihracatçı camiasını çok mutlu etmiştir. Bu hat bir ticaret hattıdır, önümüzdeki dönemde Gaziantep Havalimanından dış hat uçuşlarına yeni hatlar eklenmesini arzu ediyoruz.” diyerek, hain darbe girişimi sonrası uluslararası kamuoyunda Türkiye’mizin ekonomisine dair yaratılmaya çalışılan olumsuz ve yanlış algının kırılmasında, bu gibi gelişmelerin önemine de dikkat çekti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.