Öne Çıkanlar çin türkiye almanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist diyarbakır istanbul cumhurbaşkanı çukurova belediyesi cumhurbaşkanı erdoğan

Farklı Şehirlerden Gelen 10 Bin Kişilik Sağlık Ekibi Shanghai’ye Ulaştı

Çin’in çeşitli bölgelerinden gelen 10 bin kişilik sağlık ekibi, Kovid-19’la mücadele etmek için Shanghai kentine ulaştı. Bazı ekiplerin hafif hastaları veya asemptomatik hastaları barındıran kabin hastanelerinde, bazılarının ise nükleik asit test noktalarındaki çalışmalara katıldığı bildirildi.



Salgının yayılmasının bir an önce önlenmesi için Shanghai genelinde dün toplu antijen testi, bugün toplu nükleik asit testi yapıldı. Alınan verilere göre dün Shanghai’de 425 vaka ve 8 bin 581 asemptomatik vaka tespit edildi.

Öte yandan, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından bugün yapılan açıklamada, son 24 saatte bin 405 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiği, vakaların 39’unun yurt dışından gelenler arasında ve bin 366’sının yerel taşıyıcılarda tespit edildiği belirtildi. Çin’in ana kesiminde 54’ünün durumu ağır olmak üzere 25 bin 724 Kovid -19 hastasının tedavisi sürerken, şu anda 17 şüpheli vaka bulunuyor.

Salgının başından bu yana Çin’de toplam 156 bin 143 vaka tespit edildi, tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı 125 bin 781'i buldu, toplam can kaybı 4 bin 638’de kaldı.

Açıklamada, 11 bin 862 asemptomatik vaka daha tespit edildiği bildirildi. Toplamda 83 bin364 asemptomatik vaka tıbbi gözlem altında tutuluyor. Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinde toplam vaka sayısı 329 bin 770’e ulaştı.

Anahtar Kelimeler:
çinShanghai
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.