Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

FAS FETÖ Okullarını Kapatıyor

Fas İçişleri Bakanlığı, ülkede faaliyet gösteren Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait eğitim ve öğretim kurumlarını kapatma kararı aldı.

Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fethullah Gülen cemaatine bağlı olarak faaliyet gösteren Fatih Sultan Mehmet Okulları'nın tüm eğitim ve öğretim kurumlarının kapatılması kararı alınmıştır. Söz konusu okullarda okuyan öğrencilerin mağdur edilmeden başka okullara geçmesi sağlanacaktır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Fas Milli ve Mesleki Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, söz konusu okullarda Fas eğitim müfredatıyla bağdaşmayan eğitim metodu izlendiği kaydedildi.

Sputniknews’in haberine göre, kapatma işlemlerinin tamamlanması için eğitim kurumlarına bir aylık süre verildi. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için Milli ve Mesleki Eğitim Bakanlığı'nın çalışma başlattığı ifade edilirken, Fas'ın Tanca kentinde 1993 yılında kurulan Fatih Sultan Mehmet Okullarının, Kazablanka, Fes, Tatvan ve El-Cedide kentlerinde 8 şubesi bulunduğu belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.