G20 Ticaret Bakanları Toplantısı Başladı

G20 Ticaret Bakanları toplantısı bugün Shanghai kentinde başladı.

Toplantıya başkanlık eden ve açılış konusmasını yapan Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng, uluslararası ekonomi işbirliği için başlıca forumlardan biri olan G20'nin dünya ekonomisinin istikrarı ve büyümesini hızlandırmakta önemli görev üstlendiğini belirtti.

Gao, Çin'in bu yıl dönem başkanlığını yaptığı G20 kapsamında önemli bir etkinlik olarak toplantının üye ülkelerin ticari yatırım alanındaki işbirliği için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Gao'nun verdiği bilgilere göre, 2 günlük toplantıda G20 kapsamında ticari yatırım mekanizmasının oluşturulması, çok taraflı ticaret sisteminin desteklenmesi, kapsayıcı küresel değer zincirinin hızlandırılması gibi konular üzerinde durulacak.

Toplantıya G20 üyelerinin yanı sıra İspanya, Singapur, Laos, Senegal, Kazakistan, Mısır, Yeni Zelanda ve Hollanda gibi konuk ülkeler ile Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası Uluslararası Para Fonu gibi uluslararası örgütlerden 500'ü aşkın temsilci katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.