Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray Türk Ekonomi Bankası kınama ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş

Hollanda Medyası Krizi Konuşuyor

AB ülkelerinden Hollanda hükümetinin, Türkiye ile  ilişkileri “normalleştirme” görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine Ankara’daki büyükelçisini resmen çekmesi,  bu ülkenin medyasında yankı buldu.

DUTCHNEWS: KAVGAYI SONLANDIRMA GÖRÜŞMELERİ ÇÖKTÜ

Dutch News,  Hollanda’nın kararını,  “Kavgayı sonlandırma görüşmeleri çökerken Hollanda, Türkiye nezdindeki büyükelçisini geri çekti” başlıklı haberle duyurdu.  Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın 2017 yılında referandum mitingi için gittiği Rotterdam’da polis zoruyla sınır dışı edilmesi olayına değinen DutchNews şunları yazıyor:

“Hollanda,  bir Türk Bakanının bir toplantıda konuşmasının önlenmesi üzerine geçen yıl kavga patlak vermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkileri onarma çabaları için bir olumsuzluk olarak Türkiye nezdindeki büyükelçisini geri çekti” diyor.

Ankara’daki büyükelçi görevi geçen Nisan ayından bu yana boş olsa da büyükelçiyi resmen çekme kararının “durumu normalleştirme görüşmelerde ilerlemenin sağlanamadığını gösteriyor” değerlendirmesinin de yapıldığı haberde,  Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra’nın geçen ay Afrin harekâtı konusunda Türkiye’ye “itidal” çağrısını yaptığı da anımsatılıyor.

NL TİMES: İLİŞKİLERİ ONARMA GÖRÜŞMELERİ BAŞARISIZ OLDU

“Türkiye-Hollanda Dış İlişkileri Bozuldu, Büyükelçi Geri Çağrıldı” sözlerini kullanan NL Times ise “Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkileri iyileştirme görüşmelerin başarısız olduğunun” açıklandığına, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisini resmen çektiğine dikkat çekiyor.

İki ülke arasındaki ilişkiler için “Hollanda referandum için kampanya yapmak amacıyla bir Türk Bakanının ülkeye girişini reddetmesinden beri gergindi” yorumunun da yapıldığı haberde, “Son aylarda iki ülke ilişkiyi onarmak için görüşmeler yapıyordu” bilgisini verildikten sonra son aylarda iki başkentten  karşılıklı olarak yapılan tansiyon düşürücü açıklamalar da aktarılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.