Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

İngiliz Basını : Türkler Darbeyi Ezdi

Türkiye’deki başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi, yabancı basında geniş yer alıyor. İngiltere’de Pazar günü yayınlanan gazetelerinden Sunday Times “Türkler darbeyi ezdi” derken "Darbe mağlup edildi, peki şimdi Türkiye'de ne olacak?” diye soruyu da sorduğu yazısında Türkiye’de insan haklarında bir “sertleşme”nin olabileceğini savundu.   Batı’nın istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu yazan Sunday Telegraph ‘a göre Türkiye demokratik uluslar arasındaki yerini sağlamlaştırmalı" ifadeleri yer aldı.
SUNDAY TİMES:  Türkler Darbeyi Ezdi
Darbe girişimini,  "Türkler darbeyi ezdi" manşetiyle veren  Sunday Times gazetesi, "Darbe mağlup edildi, peki şimdi Türkiye'de ne olacak?” sorusunu soruyor.  
Darbecilerin “yanlış hesap yaptığını" yazan gazete, BBCTürkçe’nin yansıttığı değerlendirmesinde  " Otoriter olsa da, asla demokratik yetkiye sahip bir hükümeti devirme yolu olamazdı. Otoriter Türk liderine karşı olanlar bile onu seçim sandığında yenmek istiyor” görüşünü dile getirdi.
Sunday Times “Erdoğan'ın elinde şimdi rejimini insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda daha da sertleştirme fırsatı var. Bu durum Türkiye’yi Avrupa Birliği üyeliği amacından daha da uzaklaştıracak ama İngiltere de dâhil NATO müttefiklerinin buna katlanması gerekecek” gibi savların öne sürdü.
"Türkiye stratejik ve siyasi anlamda önemli” diyen gazete, Darbe mağlup edildi ama kargaşa sürecek” görüşünü de öne sürdü. 
SUNDAY TELEGRAPH:  Batının İstikrarlı Bir Türkiye'ye ihtiyacı var
Sunday Telegraph ise  "Türkiye'nin kaderi dünya için bir sınav" dediği başyazısında "Batı'nın istikrarlı bir Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu ve tabi Türkiye'nin istikrarlı bir Türkiye'ye ihtiyacı var. Darbe girişimini ve sonrasını Batı'nın sorunları penceresinden görmeye yönelik bir eğilim var ama bunun odağında anayasal kurallara tutunma savaşı veren bir ulus var. Hem kendilerinin hem de bizim iyiliğimiz için huzur bulunmalı. Türkiye demokratik uluslar arasındaki yerini sağlamlaştırmalı". ifadeleri yer aldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.