Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Irak’ta Parlamento Oturumları 15 Eylül’e Kadar Ertelendi

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimin ardından yeni bir koalisyon hükümetin kurulmasına ilişkin çabalardan henüz sonuç alınamadı. Bu arada, yeni başkanını seçemeyen Irak Parlamentosu, oturumlarını 15 Eylül’e kadar erteledi.

Genel seçimden sonra ilk kez dün toplanan Irak parlamentosu bugün yeniden toplandı. Ancak yeni başkan seçilmezken ve yeni koalisyon hükümetini oluşturma süreci yavaş ilerlerken parlamento oturumlarının 15 Eylül’e kadar ertelendiği bildiriliyor.

Rudaw İngilizce,12 Mayıs’ta seçilen milletvekillerinin dün yemin ettiklerini ancak parlamentonun yeni başkanını seçemediklerini belirtiyor. Parlamento başkanlığı için olası 6 adayın bulunduğu, 2005 yılından bu yana parlamento başkanlığı görevinin Sünni bir siyasetçiye verildiği anımsatılıyor.

Bu arada, bugün itibariyle parlamentoda oluşturulan bloklardan hiç birinin yeni hükümet kurma isteğini bildirmediğine de dikkat çekildikten sonra şimdiye kadar ikisi Şii olan iki  başlıca bloğun oluşturulduğu, birincisine Irak Başbakanı Haydar El İbadi ve seçimden birinci çıkan Sairun ittifakı’nın Şii lideri Mukteda El Sadr’ın, diğerinin ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki ve Fetih lideri Hadi El Emir’in liderlik ettiği belirtiliyor.

Her iki bloğun parlamentonun en büyük bloğu olduğunu iddia ediyor ve Sünni ve Kürt partilerini katılmaya ikna amacıyla müzakereleri sürdürdükleri vurgulanıyor. 

Anahtar Kelimeler:
ırakKoalisyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.