Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank zam

İran: "ABD Ya Fırat’ın Doğusundan Çıkacak Yada Kovulacak”

İran’dan ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. İran dini lideri Ali Hameney’in dış politika başdanışmanı eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, “ABD, Suriye’de ya Fırat’ın doğusundan ayrılacak yada biz onları oradan kovacağız” dedi.

1981-1997 döneminde 16 yıl boyunca İran Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Ali Ekber Velayeti, Filistinlileri desteklemeye yönelik bir toplantıda yaptığı açıklamalarda, Ortadoğu’nun önemini vurgularken ABD’yi sert dille eleştirdi.

Mehr İngilizce’ye göre, ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri varlığı ve “Türk ordusu ile fikir ayrılıklarına” değinen Velayeti,  “Washington’un bölge ülkelerinin bölünmesini istediğini” belirtirken, “bu komplonun bir sonucu olarak da Suriye’deki  son gelişmeleri” gösterdi.

Velayeti “ABD, Suriye’yi bölmeye başaramayacak. Ya Fırat’ın doğusundan çıkacak yada biz onları oradan kovacağız” sözlerini kullandı. Velayeti şöyle devam etti:

“Bizim Suriye ve Irak’taki varlığımız, bu iki ülke hükümetlerinin talepleri üzerine. Suudi Arabistan’ın da Yemen’de uzun bir süre devam eden varlığının onlar için ülkeyi yeni bir Vietnam’a dönüştürecek.”

İran’ı “bölgenin en güçlü ülkesi” olarak ilan eden Velayeti, ne ABD ne de Avrupa’nın İran’ın füze programından söz etme haklarının olmadığını da söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.