Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları WeWALK GEKAP Gevaş Visca Rant ohal Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fetö

İranlı Komutan: Avrupa İran’ı Tehdit Ederse Füzelerimizin Menzilini 2 Bin Kilometrenin Üzerine Çıkarırız

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, Avrupa’nın İran’ı tehdit etmesi halinde füzelerinin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkarabileceklerini söyledi.

Mehr Haber Ajansına göre, Hüseyin Selami, İran’daki bir televizyon kanalına verdiği mülakat sırasında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Suriye ve Irak’ta “DEAŞ’ın ortadan kadırılmasının İslam tarihi için bir onur olduğunu” belirten Tuğgeneral Selami’nin, "terörle mücadelede büyük çaba sarfettiği" için Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’yi de takdir etmesi dikkat çekti.

Hüseyin Selami, “Bilgilerimize göre, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Siyonist Rejim ve bölgeki bazı devletlerin istihbarat ajansları Suriye yönetimini yok etmek amacıyla defalarca biraraya gelip askeri bir piyade birliğinin oluşturulmasını ele aldılar” ifadelerini de kullandı.

Açıklamaları sırasında İran’ın füze programına da değinen Selami “Şimdiye kadar ürettiğimiz füzelerin menzili 2 bin kilometreye kadar olması teknolojik kısıtlamalar nedeniyle değil, genel olarak teknolojik açıdan herhangi bir sorunumuz yok. Aslında Avrupa'yı bir tehdit olarak bakmadığımız için füze menzilini Avrupa’ya kadar tasarlamadık” dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral,  “Avrupa'nın İran'ı tehdit etmesi halinde füzelerin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkarabileceklerini” sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.