Öne Çıkanlar diyarbakır cumhurbaşkanı erdoğan Dantel istanbul türkiye çin 7 kuruş ispanyol basını gölbaşı belediyesi spor toto süper lig çankaya belediyesi Prof. Dr. Dilek Erkan

İzmir Alman Okulu ‘Kapatıldı’

İzmir Alman Okulu’nun “yasal dayanağı eksik" olduğu gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldığı öne sürüldü. Almanya Dışişleri Bakanlığı da okulun kapatıldığını teyit etti.

DW Türkçe’ye göre, Urla'da bulunan, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne bağlı özel İzmir Alman Okulu’nun kapatıldığı bildirildi. Alman Büyükelçiliği’nden okulun İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yetkililer tarafından Perşembe günü kapatıldığı bilgisi verildi. Büyükelçilik konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Ankara’daki büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Türk hükümetinden okulun kapatılmasına ilişkin gerekçeleri sunmasını talep edeceğiz. Türkiye’deki Alman okulları iki ülke arasındaki kültür ve eğitim alışverişinin temelini oluşturmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, Alman medyasına konuşan İzmir'in Urla ilçesindeki Özel Alman Okulu'nun müdürü Dirk Philippi, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Urla'dan yetkililerin bulunduğu bir heyetin polis eşliğinde okula gelerek, yazılı ve sözlü olarak okulun kapatıldığını tebliğ ettiklerini” söyledi.

Dirk Philippi, kararın gerekçesi olarak "yasal dayanak eksikliğinin" gösterildiğini belirtti ve "Okulun kesinlikle geçici bir süre için kapatıldığını varsayıyorum" dedi. Yerel yetkililerde bir takım belgelerin eksik olabileceğini ifade eden Philippi, bu konuda yürütülen yoğun görüşmelerin olumlu ilerlediğini ifade etti.

Bu arada, okul muduru, İzmir Alman Okulu’nun Alman Büyükeçliği’nin İzmir'deki temsilciliği olarak görev yapmasına yönelik Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından izni olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da okulun kapatıldığı bilgisini teyit etti. Berlin’den yapılan açıklamada da Türk hükümetinden okulu kapatma gerekçesini iletmesinin talep edildiği belirtildi.

2008 yılında kurulan okulda 2 ila 20 yaş grupları arasında 180 çocuğun eğitim gördüğü, yaklaşık 40 çalışanı olan okulda yeni eğitim yılının 27 Ağustos’ta başlaması öngörüldüğü kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.