Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan

Lavrov’dan Afrin Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, TSK’nın Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlerinin Afrin'de kalacağını hiçbir zaman söylemediğini belirterek, operasyonun sona ermesinin ardından Türkiye'nin bu bölgenin kontrolünü Suriye hükümetine geri vermesi gerektiğini savundu. 

Sputnik’e göre, Sergey Lavrov'a Moskova'da düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin  Afrin Harekatı’na ilişkin bir soruyu yanıtlarken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" dedi.

Sergey Lavrov, Afrin konusunda “bundan başka bir görüşü desteklemediklerini” sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.