Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Martin Schulz Dışişleri Bakanı Olmaktan Vazgeçti

Almanya’da koalisyon müzakerelerinde varılan uzlaşı kapsamında yeni Dışişleri Bakanı olacağı bildirilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz’un lider olduğu Sosyal Demokrat Partisi’nden (SPD) gelen yoğun baskılar üzerinde görevi üstlendikten vazgeçtiği bildiriliyor.

Martin Schulz, bugün yaptığı açıklamada Almanya’da oluşturulan yeni hükümette Dışişleri Bakanlığı dahil hiçbir göreve talip olmayacağını açıkladı. Schulz, kararının “SPD içindeki tartışmalara son vereceğini samimi olarak umduğunu” da söyledi.

DW İngilizce,  “SPD lideri Martin Schulz, Dışişleri Bakanlığı’nın başına geçme hedefinden, kendi partiden baskı altına girdikten sonra vazgeçti" dedi ve bu gelişmenin, üst düzey sosyal demokratlların Schulz'un niyetini eleştirmelerinden sonra yaşandığına dikkat çekti. 

Haberde, Hristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokratlar arasında varılan anlaşmanın SPD üyelerince onaylanması gerektiği anımsatılırken  Martin Schulz’un yeni Dışişleri Bakanı olmasına tepki gösteren üst düzey SPD siyasileri arasında halen bu görevi sürdüren Sigmar Gabriel’in de bulunduğuna dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.