Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

MHP'deki Deprem ABD Medyasında

15 Mayıs 2016 Pazar günü MHP’de olup bitenler yabancı medyanın da dikkatini çekti. Ankara’da yaşananları “MHP’de ‘Olağanüstü’ Pazar” başlığı ile duyuran Amerika’nın Sesi (VOA) , MHP’deki süreç için “hukuk savaşı” nitelemesini de yaptı.

VOA,  MHP’de muhaliflerce düzenlenmesi için çağrı yapılan olağanüstü tüzük kurultayı öncesi, tartışma yaratan hukuki bir süreç yaşandığını belirterek “MHP’de tüzük değişikliği talebi ve ardından yapılması planlanan genel başkanlık seçimi hukuk savaşına sahne oluyor” dedi.

Ankara Valiliği ve Emniyeti’nin talimatıyla muhaliflerce olağanüstü tüzük kurultayı için adres gösterilen Esenboğa Havalimanı’ndaki Büyük Anadolu Oteli’ne tüm girişlerin polis ekiplerince kapalı tutulduğuna, muhalif adayların polis barikatı önünde ortak açıklama yaptıklarına dikkat çekilen haberde muhaliflerin ifadelerinin yansıtılmasından sonra Esenboğa Havalimanı trafiğinin nasıl felç olduğu şu sözlerle aktarıldı:

“Esenboğa Havalimanı’na ulaşan yolda, MHP’lilerce kilometrelerce bir konvoy oluşturulduğu görüldü. Onlarca araç trafiği ve yoldaki yaya kalabalığı nedeniyle havalimanına ulaşım zaman zaman tamamıyla durma noktasına geldi. Yaşadıkları durumu şaşkınlıkla karşılayan havalimanı yolcularından bazıları ellerinde valizlerle yürüyerek Esenboğa’ya ulaşmaya çalıştı.”

VOA,  MHP’de olağanüstü kurultay düğümünün çözüme kavuşamadığını vurguladığı haberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin twitter üzerinden yaptığı açıklamada “parti içi muhalefete sert sözlerle yüklendiğine” dikkat çekerken de  “Ancak Bahçeli’nin yargıyı adres göstererek sonlandırdığı mesajlarında partiden vazgeçmeyeceğini de belirtmesi göze çarptı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.