New York Times OHAL’i Okuyucularına Duyurdu

New York Times gazetesi, OHAL’in ilan edilmesi kararını, okuyucularına “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoriteler hükümeti devirmeye giriştiğinden kuşkulanan şahısları kovalarken devlete olağanüstü yetkiler veren üç aylık olağanüstü hal ilan etti” ifadeleriyle duyurdu.


Türkiye’de darbe girişiminin ardından OHAL’ın ilan edilmesi, yabancı medyada da büyük yankı uyandırdı. Amerikan gazetesi “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoriteler, hükümeti devirmeye giriştiğinden kuşkulanan şahışları kovalarken devlete olağanüstü yetkiler veren üç aylık olağanüstü hal ilan etti” sözleriyle girdiği haberinde Erdoğan’ın OHAL’ın ilan edildiğini açıklarken söylediği cümlelerden alıntı da yaptı. 

“İsyanın bastırılmasından önce 250’den fazla kişinin öldürüldüğüne” dikkat çeken gazete, bazı Avrupalı liderler ve insan hakları örgütlerinin darbe girişimi sonrası devlet kurumlarında gerçekleştirilen "tasfiye" ve idam cezası çağrılarını eleştirdiklerini anımsattıktan sonra Erdoğan’ın  bazı Avrupa ülkelerinde teröre karşı olağanüstü önlemlerin alındığına işaret ederek “Avrupa’nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur” ifadelerini de aktardı.

NYT, Erdoğan’ın El Cezire ile mülakatı sırasında da hükümete karşı komplolar olabileceği sözlerini aktardığı haberde OHAL uygulamasının ne anlama geldiğine ilişkin ayrıntılara da yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.