Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

PBOC: Önümüzdeki Yıl Çin’in Enflasyonu Ilımlı Bir Seyir İzleyecek

Çin Halk Bankası (PBOC) Başkanı Yi Gang, önümüzdeki yıl Çin’de enflasyonun ılımlı bir seyir izlemesini beklediklerini kaydetti. Tahıl hasatı ve istikrarlı enerji fiyatı sayesinde halihazırda Çin’in enflasyon oranının yüzde 2 olduğuna dikkat çeken Yi Gang, Çin'in doğal gaz ve petrol fiyatlarının uluslararası fiyatlarla hemen hemen aynı olduğunu kaydetti. Yi Gang, diğer yandan, istikrarlı kömür fiyatları ve hızla geliştirilen yenilenebilir enerji sayesinde Çin'de elektrik fiyatlarında istikrarın korunacağını belirti.



Çin’in ekim ayı enflasyonu, gıda ve gıda dışı maliyetlerdeki yavaşlamanın etkisiyle beklentilerden hızlı gerileyerek, yüzde 2.8’den, yüzde 2.1’e inmişti. Bu rakam, mayıs ayından beri görülen düşük seviye oldu.

Aylık enflasyon da yüzde 0.3 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0.1 seviyesinde gerçekleşti. Eylülde aylık enflasyon yüzde 0.3 artmıştı. Enflasyondaki hızlı gerilemede başta et fiyatları olmak üzere, gıda fiyatları enflasyonunun 25 ayın zirvesi olan yüzde 8.8’den, yüzde 7’ye gerilemesi etkili olurken yüzde 4.5’ten yüzde 3.1’e gerileyen ulaşım giderleri artış hızı da katkı sağladı. Gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek enflasyonun 0.6 arttığı Çin’in, 2022yılı tüketici enflasyonu hedefi yüzde 3 seviyesinde bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.