Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs dsp suriye Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian

Rudskoy: Suriye’de 65 Binden Fazla Militan Öldürüldü

Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, ABD’nin Suriye’yi “yeni bir savaşa hazırladığını” savundu. Rudskoy, Suriye’de Rusya ve İran’ın desteğiyle 65 binden fazla militan öldürüldüğünü duyurdu.

Mosova'da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rudskoy, Washington’ın Suriye’yi "parçalama yönünde" hareket ettiğini söyledi. Rudskoy, ABD’nin “Suriye’yi yeni bir savaşa hazırladığını” belirterek, ülkeye “herkesin herkese karşı” olabileceği büyük bir savaşa yol açacak çatışma potansiyeli yüklediğini kaydetti.

Sergey Rudskoy konuşması sırasında Suriye’deki terörle mücadele operasyonunun sonuçları ve Doğu Guta’daki durum hakkında da bilgi verdi. Buna göre, Suriye’de Rusya ve İran’ın desteğiyle 65 binden fazla militan öldürülürken, bin 245 yerleşim birimi ve 113 bin kilometre karelik alan teröristlerden, 6 bin 500 hektarlık alan, bin 500 kilometreden fazla yol ve 17 bin 200 bina patlayıcılardan temizlendi.

Bu arada, Rus Genelkurmay Başkanı, “Göçmenler teröristlerin insani koridor üzerinden ayrıldığı Doğu Guta’daki yerleşim birimlerine dönüyor” dediği konuşmasında  önümüzdeki günlerde Doğu Guta’daki insani operasyonun sona ermesi gerektiğini de ifade etti.

Sputnik’e göre, Sergey Rudskoy, Rusya’nın Suriye hükümetiyle işbirliği ile Doğu Guta’dan 156 bin 620 kişiyi tahliye ettiğini söyledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.