Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan

Rusya: Ağır Yaralanan El Nusra Lideri Komaya Girdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de düzenledikleri bir hava operasyonu sırasında ağır yaralanan El Nusra lideri Ebu Muhammed Culani'nin komaya girdiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus askeri polisine yönelik bir saldırıya yanıt olarak gerçekleştirilen bir hava operasyonunda kolu kopan El Nusra lideri Ebu Muhammed Culani'nin komaya girdiğini öğrendiklerini bildirdi.

Yeni  bir hava operasyonunda ise, El Nusra'nın 7 üst düzey ismi ile birlikte 49 militanın daha öldürüldüğünü belirten Konaşenkov ayrıca, hava operasyonunun, El Nusra'nın İdlib vilayetindeki doğu sektörünün liderlerinin acil bir toplantı için bir araya geldiği istihbaratının alınıp doğrulanmasının ardından Su-34 jetleri ile düzenlendiğini kaydetti.

Açıklamayı aktaran Sputnik haberinde “İsmini geçen yıl Fetih el Şam olarak değiştirip El Kaide'den ayrıldığını duyuran El Nusra Cephesi, başka cihatçı gruplarla birlikte Heyet Tahrir el Şam adında bir çatı örgüt kurdu. Culani de Heyet Tahrir el Şam'ın komutanı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.