Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

Rusya AİHM’den Çekilecek Mi?

Rusya’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile işbirliğine son verme seçeneğini değerlendirdiği bildiriliyor.

Rus medyasına göre, Moskova, AİHM ile işbirliğine son vermeyi düşünüyor. Moskova'nın bu seçeneği değerlendirmesinin gerekçesi olarak ise Strazburg merkezli mahkemenin almış olduğu kararların çoğunun Rusya'nın “çıkarlarına ters düşmesi” gösteriliyor.

Bu gelişmeyi duyuran DW Türkçe, “Rusya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne hakkında en fazla başvuru yapılan ülkeler sıralamasında 2017 yılında ikinci sırada yer almıştı. AİHM'e Rusya'dan yapılan başvuru sayısı 7 bin 747 olmuştu. Rusya 2017'de AİHM'in hakkında en fazla karar açıkladığı ülke olmuştu. Mahkeme Rusya ile ilgili bir yılda 305 karar aldı” bilgilerine yer veriyor. Habere şöyle devam edildi:

“Rusya 2015 yılında anayasa ile çelişmesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını geçersiz kılacak bir yasa çıkarmıştı. Bu karar, AİHM'in Rus Federal Güvenlik Servisi'ne yönelik aldığı bir kararın ardından gelmişti. Mahkeme, bir Rus vatandaşının cep telefonu konuşmalarını gizli olarak dinlemekle suçlanan servisin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine hükmetmişti.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.