Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak pkk cumhurbaşkanı erdoğan

Rusya İlişkilerin Düzelmesi İçin Şart Koydu

Rusya Federasyonu parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rus Su-24 uçağının düşürülmesi ile ilgili sorumluluğu üstlenmesi halinde Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

Sputnik haber ajansına göre Matviyenko, “Rusya-Türkiye ilişkileri iyi döneminde değil. Bildiğiniz üzere ilişkilerin kötüleşmesinin sorumlusu biz değiliz. Türkiye Rus uçağının Suriye hava sahasında düşürülmesinin sorumluluğunu üstlenirse ilişkileri normalleştirmeye hazırız. Ancak henüz Ankara’dan bu yönde adım atılacağına dair bir sinyal almadık” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kendi bölgesel hedefleri için Suriye’deki barış sürecini bozmaya çalıştığını öne süren Matviyenko, “Türkiye dâhil bazı tarafların ateşkesi bozmaya ve gerilim yaratmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını" savunurken de “Türkiye, Suriye’de kendi bölgesel hedeflerine göre hareket ediyor ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olmasına rağmen Kürt nüfusunu hedef almaya devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.