Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu Turkcell Yönetim Kurulu Klima çarpması

Salih Müslim: Türkiye'nin İç İşleriyle İlgimiz Yok

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara’da 28 insanın ölümüne yol açan kanlı terör saldırısının arkasında PYD’nin olduğunu bir kez daha reddetti. “Bu suçlamaları tamamen reddediyoruz çünkü Türkiye'nin iç işleriyle hiçbir ilgimiz yok” gibi ifadeler kullanan Müslim, “Bunların Türkiye tarafından uydurulduğunu düşünüyoruz” savını öne sürdü.

Deutsche Welle’ye konuşan Salih Müslim, Ankara saldırısının arkasında PYD’nin bulunduğu açıklamaları için “Bu suçlamaları tamamen reddediyoruz çünkü Türkiye'nin iç işleriyle hiçbir ilgimiz yok” dedi. Müslim, “Bunların Türkiye tarafından uydurulduğunu düşünüyoruz” iddiasında da bulundu.

Ankara saldırısını gerçekleştirdiği açıklanan Salih Neccar isimli şahıs hakkında PYD’nin herhangi bir bilgisi olmadığını söyleyen Müslim,  “Türkiye Kürt tarafının gelecekte Suriye'de herhangi bir demokratik hakka sahip olmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor” sözlerini de kullandı.

-“TÜRKİYE’NİN İZLEDİĞİ SİYASET ÇOK TEHLİKELİ”-

Müslim “Türkiye'nin izlediği siyasetin tüm bölge için, Türkiye ve Ortadoğu için çok tehlikeli olduğuna inanıyoruz” savlarını da dile getirdi.

Suriye Kürtlerinin sadece radikal İslamcı asilere karşı kendini savunma ve Azez'i alma hedefine bağlı olarak hareket ettiğini söyleyen  Müslim, Azez'in Suriye'nin bir kenti olduğunu ve bunun Türkiye'yi ilgilendirmediğini savundu.

 PYD lideri Müslim “Durumu tırmandırmaya çalışıyorlar, bir haftadır top ateşi yapılıyor, bu bir tırmandırmadır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.