Öne Çıkanlar türkiye Klima çarpması ego genel müdürlüğü turizm ihracat honeywell meme kanseri borsa endeksi olimpiyat ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan çin

Şam, Münbiç’teki ABD Ve Türkiye Güçlerinin Devriye Faaliyetlerine Tepki Gösterdi

Ankara ile Washington arasında varılan anlaşmaya uyarınca Türk askerlerinin Münbiç’te devriye faaliyetlerine başlamasına Suriye Dışişleri Bakanlığı’dan tepki geldi.

SANA haber ajansına göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkili bir kaynak, Türkiye ve ABD güçlerinin Halep kırsalı Münbiç kenti yakınlarında bulundukları devriye faaliyetlerini "istila" iddiasıyla "keskin bir dille kınadı."

ABD ve Türkiye güçlerinin Münbiç’teki devriye faaliyetlerinin “Suriye halkı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve selametine bulundukları saldırıların devamı olduğunu” öne süren kaynak, “Suriye’nin halkı ve ordusuyla ulusal egemenlikten ödün vermelerinin hiçbir koşul altında mümkün olmadığını, Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünü korumak için gerekenin azim ve kararlılıkla yapılacağını” savundu.

Yetkili kaynak, tüm uluslararası toplumdan “Türkiye ve ABD’nin Suriye ve halkına karşı düşmancı davranışlarını kınamasını” talep ederken, bu davranışların BM ve uluslararası hukukun “açık bir ihlalini oluşturduğu” iddiasında da bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.