Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Sarraf Davası'nda Türkiye'den ‘Telekonferansla Tanık Dinlenecek’

ABD'nin İran’a uyguladığı yaptırımları ihlal etmek ve ABD bankalarını dolandırmak gibi suçlamalarla New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran kökenli Türk iş adamı Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla yeniden hakim karşısına çıkarken “Türkiye'den Atilla lehine tanıklık etmek isteyen kişilerin video konferans aracılığıyla ifade verecekleri” bildirildi.

Amerika’nın Sesi’ne (VOA) göre, New York’ta yapılan duruşmada, hakim Richard Berman, savunma avukatlarının daha önce 30 Ekim’de yapılacağı açıklanan jürili duruşmaların ertelenmesi talebini değerlendirdi.

Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, 30 Ekim'de başlayacak ana davanın 27 Kasım tarihine alınmasını, müvekillerinin adını temize çıkarmak istediklerini söylediler. Avukatlar, Türkiye'den Atilla lehine tanıklık etmek isteyen kişiler olduğunu ancak ABD'ye gelmek istemediklerini, söz konusu tanıkların video konferans aracılığıyla ifade vermek istediklerini ifade ettiler.

Bu arada, duruşmayı izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, Atilla’nın avukatlarından gelen talep üzerine Türkiye’den bazı tanıkların da video konferans aracılığıyla dinleneceğini söyledi.

DURUŞMAYA KELEPÇELİ OLARAK GETİRİLDİLER

VOA’ya göre  Aksünger, “Sarraf, çok kilo vermiş, Mehmet Hakan Atilla ile birlikte duruşmaya ikisi de ayakları kelepçeli getirildi. Buradan da anlaşılacağı gibi Türkiye'deki kapatılan soruşturma dosyasının içinde yer alan isimlerin de burada devam eden yargı sürecine dahil edildikleri görülüyor. Şahitlerin ABD'ye gelemediklerini, gelirlerse tutuklanacakları korkusu olduğunu, bu nedenle konferans ile katılacaklarını söylediler” dedi.

Bu arada, New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut da, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, jurili duruşmaların tarihi şimdilik 27 Kasım 2017 olarak belirlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Tabi bu tartışılacak. Halk Bankası avukatları Türkiye'de 15 şahitleri olduğunu ifade ettiler. Halkbank Genel Hakan Atilla’nın avukatı duruşmaların 27 Kasım’a ertelenmesini, 15 şahidin dinlenmesi gerektiğini belirttiler. Bu şahitlerin de ABD’ye gelmeden internet üzerinden oluşturulacak bir sistemle dinlemesini istediler.“

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.