Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat galatasaray ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel gündem özeti meme kanseri Metina astım burgan bank

Sberbank: DenizBank Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor

Rusya’nın dev bankası Sberbank, sahibi olduğu DenizBank'ın satılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Sberbank Başkan Yardımcısı Svetlana Sagaydak  Denizbank’ın satılmayacağını açıklarken, DenizBank'ın grubun en karlı dış varlığı olduğunu belirtti.

Sberbank Başkan Yardımcısı Svetlana Sagaydak, DenizBank'ı satmayı planlamadıklarını belirterek "DenizBank'ın satılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor" dedi. 

DenizBank’ın grubun en karlı dış varlığı olduğunu vurgulayan Sagaydak,  ilk çeyrekteki net gelirin 293 milyon TL olarak gerçekleştiğini ve yakın zamanda sermaye artırımına gittiklerini kaydetti.

Sagaydak, Rus medyasının yansıttığı açıklamasında DenizBank'ın Türkiye ve dışında 738 şube ve yaklaşık 15 bin çalışanının bulunduğunu, banka varlıklarının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 16 artarak 115 milyar TL'ye ulaştığına dikkat çekti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.