Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu Turkcell Yönetim Kurulu Klima çarpması

SPD Lideri: Alman Hükümeti Türkiye'ye Yardım Etmeli

Almanya’da iktidardaki koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Andrea Nahles, Alman hükümetinin ekonomik sıkıntı içindeki Türkiye’ye yardım etmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Andrea Nahles, Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan Türkiye’ye yardım etmesini gündeme getirdi.

Nahles, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak Türkiye’ye yardım edilmesini gerektiren bir durum oluşabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin boş verilecek bir NATO üyesi olmadığını belirten Nahles, “Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarlı olması ve kur türbülanslarının durdurulmasının herkesin çıkarına olduğunu ifade etti.

DW Türkçe ise, “Türkiye’de ev hapsindeki ABD’li rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeniyle ABD ile Türkiye arasında diplomatik kriz olarak başlayan ve daha sonra bir ekonomik savaşa dönüşen gerginlik yüzünden Türk Lirası, (TL) Dolar ve Euro’ya tarihi düşük seviyelerini görmüştü” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.