Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Steinmeier, ‘Büyük Koalisyon’ Temaslarına Başlıyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, koalisyon hükümetini oluşturma çabalarına hız veriyor. Steinmeier, "Büyük Koalisyon” kurmak amacıyla  Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleriyle bu akşam bir araya gelecek.

Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel, CDU'nun kardeş partisi CSU’nun Genel Başkanı Horst Seehofer ile SPD’nin Genel Başkanı Martin Schulz'u akşam saatlerinde Bellevue Sarayı’nda ağırlayacak olan Steinmeier, taraflarla koalisyon oluşturulma ihtimalini görüşecek.

Bu gelişmeyi duyuran DW Türkçe, 24 Eylül'deki federal meclis seçimlerinden SPD’nin her ne kadar ikinci büyük siyasi parti olarak çıksa da sonuçların açıklanmasının hemen ardından CDU/CSU ile koalisyon kurmayacaklarını bildirdiğini anımsattı. Bunun üzerine CDU, Hür Demokrat Parti  ve Yeşiller arasında başlatılan bir ay kadar süren ön görüşmeler ise  başarısızlıkla sonuçlanmaştı. 

Bunun ardından devreye giren Steinmeier’in, yeni bir seçime gidilmesinin önüne geçebilmek için SPD'ye “baskı yaptığı”, SPD’nin de hükümet ortağı olmama konusunda aldığı kesin karardan dönebileceği sinyallerini vermeye başladığı belirtiliyor.

Haberde, “Eğer CDU/CSU ile SPD büyük koalisyon oluşturarak hükümet kurarlarsa, 24 Eylül'deki seçimlerden üçüncü büyük parti olarak çıkan sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi mecliste ana muhalefet partisi olacak” deniliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.