Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian

WPOST: Tillerson Hayal Kırıklığına Uğramış Müttefiki Yatıştırmaya Çalıştı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Türkiye ziyareti ABD’nin önde gelen gazetelerinde geniş yer buldu. Washington Post, “Tillerson, hayal kırıklığına uğramış müttefiki yatıştırmaya çalıştı” derken Wall Street Journal’a göre, ABD ve Türkiye arasında, Suriyeli Kürtlere destek dahil bir dizi konulardaki görüş ayrılıkları sürüyor.

Washington Post “Tillerson Türkiye’ye jet ziyareti sırasında hayal kırıklığına uğramış bir müttefiki yatıştırmaya çalıştı” değerlendirmesini yaptığı haberinde “Tillerson, iki  müttefiki birbirinden uzaklaştırmakla tehdit eden derin politika ayrışmalarına rağmen Trump Yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile samimi ilişkisini koruma umuduyla Perşembe günü Türkiye’ye seyahat etti” yorumunu yaptı.

ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal’a göre, Rex Tillerson, Türkiye’de "İslam Devleti ile mücadeledeki zorlu seçeneklerin altını çizdi." Gazete “Tillerson, Trump Yönetiminin bir yetkilisinin NATO müttefiki ülkeye ilk ziyaretinde ABD ve Türkiye’nin İslam Devleti ile savaşı nasıl sürdürüleceğine ilişkin zorlu seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi” satırlarına yer verdi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.