Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Turizm Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin bu yılın ilk yarısında ağırladığı turist sayısı yüzde 31,5, elde ettiği turizm geliri ise yüzde 73,6 arttı. Turizmin hareketlenmesine paralel olarak sosyal tüketim mallarının perakende satışı da büyüyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 artarken, bölgenin toplam turizm geliri yüzde 73,6 yükseldi. Bu yıl Xinjiang’da tüketimin artırılmasına ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesiyle birlikte lokantacılık, konuklama, seyahat, alışveriş ve eğlenceye talep ve bölgenin tüketim potansiyeli hızla açığa çıktı.



Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) da bu yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 5,1 artışla 854 milyar 200 milyon yuanın (yaklaşık 119 milyar 800 milyon dolar) üzerinde gerçekleşmişti. Bölge İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamada, bu dönemde bölgenin birincil sanayisinin katma değerinin yıllık yüzde 5,6 artışla 57 milyar 150 milyon yuanı aştığı, ikincil sanayinin katma değerinin ise yıllık yüzde 6,2 artarak 344 milyar 380 milyon yuanın üzerine çıktığını belirtilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.