Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticileri Yetiştirecek

Türkiye’nin ilk özel üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘nde Spor Yöneticiliği Bölümü açılıyor. Spor Yöneticiliği Özel Yetenek Sınavı başvuruları 31 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YÖK’ün 2018 verilerine göre Türkiye’nin en iyi 5’inci vakıf üniversitesi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘nin yeni açacağı Spor Yöneticiliği Bölümü’ne başvuralar ay sonunda başlıyor. 31 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında www.bilgi.edu.tr web adresinden alınacak başvuruların ardından Spor Yöneticiliği Özel Yetenek Sınavı yapılacak. Yazılı sınav 13 Ağustos’ta, mülakatlar ise 14 ve 15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre kesin kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilere burs hakkı tanınacak.

Üniversitenin Sportsnet Group iş birliğiyle kurduğu Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu bünyesinde açılacak olan Spor Yöneticiliği Bölümü’nde, öğrencilere temel işletmeye dair bilgi kazandırmanın yanında, öğlencilerin bu birikimlerini sporla ilişkilendirecek becerileri de kazanacakları vaat ediliyor. Son günlerde ülkenin köklü spor kulüplerinin yönetimsel zafiyetler sebebiyle yüksek borç yükünün altına girdiği haberleri kamuoyunda ses getirirken, Spor Yöneticiliği Bölümü'nde bu sektörün yönetim kademesinde yer alacak yöneticiler yetiştirilmesinin amaçlandığı açıklanıyor. Bölümde işletmeye ve yönetime dair derslerin -spor etkinlikleri ve organizasyonu, işletme iletişimi, sporda pazarlama teknikleri ve sporda pazar analizi gibi konular- yanında sporla ilişkili her alanda -bireysel sporlara ve takım sporlarına giriş, spor medyası, spor hukuku, sporda sponsorluk anlaşmaları, uluslararası spor mevzuatı, sağlık psikolojisi- ders verilmesi amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.