Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Aras Kargo’ya Yönetici Kayyum Heyeti Atandı

Aras Kargo Anonim Şirketi'nin yüzde 48,13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs’ta yönetici kayyum heyeti atandı. Yönetici kayyum heyetinde Mehmet Yorulmazer, Yasin Doğan, Uğur Gürsoy, Ercan Gür ve Yurdakul Tunçer bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, daha önce şirkete temsilci kayyum olarak atanan İleri Akıncı’nın sınırlı yetkilere sahip olmasından, mahkeme tarafından temsilci kayyuma verilen geçici yönetim yetkilerinin kaldırılmasından ve şirketin bir Yönetim Kurulu olmamasından dolayı şirketin A grubu hissedarları Meral Aras ve Barış Baran Aras İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesine başvuruda bulundu. Mahkeme; şirketin organsız olduğu ve acilen “Yönetim Kayyumı” atanması gerektiği kararı alarak şirkete beş kişilik Yönetici Kayyum ataması yapıp kayyumların en az ikisinin müşterek imzası ile şirketi temsile yetkili olmalarına karar verdi.
Şirketin yüzde 25 hissesine sahip B grubu hissedarı Post 206 GMBH (Austrian Post) vekilleri de kayyum atanması talebine destek verince, şirketin toplam yüzde 73,13’ünün desteği ile mahkeme Yönetici Kayyum ataması yaptı.
Atanan kayyum nedeniyle bir açıklama yapan Barış Baran Aras, uzun süredir devam eden hissedarlar arası sürecin sağlıklı ve verimli şekilde yönetilmesi konusunda yeni kayyum heyetinin olumlu yönde adımlar atacağına yürekten inandığını ifade etti. Aras Kargo’nun bir an önce uzlaşma zemininde hızlı büyümeye ve yeni yatırımlara odaklanması gerektiğini belirten Aras, kargo sektörünün en değerli markası olan Aras Kargo’nun pozitif bir ortamda tüm hedeflerine rahatlıkla ulaşabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.