Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Bağımsız Sağlık-Sen: Memura 163 Lira Geldi, 130 Lira Gitti

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, “Temmuz ayından itibaren yüzde 15’lik gelir vergisi diliminden yüzde 20’lik dilime geçecek olan memur aylığı 130 lira eriyecektir. Bu da memura yalnızca 33 lira zam yansıyacağı anlamına gelmektedir” dedi. 

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, memur maaşlarına Temmuz ayında yansıyacak zam oranlarını değerlendirdi.

2017 yılı ilk altı ayında enflasyonun yüzde 5,89 olarak gerçekleştiğini ifade eden Bayraktar, “Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 2,92 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde Temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 6,92 oranında artış yapıldı. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 163 lira artışla 2 bin 558 liradan 2 bin 721 liraya yükseldi. En düşük emekli aylığı ise bin 330 TL oldu” dedi.

“Yüzde 20’lik Vergi Dilimine Girildi”

Yapılacak zam oranına rağmen sözleşmeliler, mühendisler, doktorlar, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) personelinin tamamının Temmuz ayından itibaren yüzde 15’lik vergi diliminden, matrahın 13 bin lira olduğu yüzde 20’lik vergi dilimine girdiğini belirten Bayraktar, “Temmuzdan itibaren  vergiye tabi maaşı 2 bin 600 lira olan tüm memurlar, hemşireler, doktorlar, uzmanlar yüzde 20’lik dilime girecekleri için 130 lira ilave gelir vergisi ödeyecekler” dedi.
Böylelikle en düşük aylıkta verilecek 163 liralık zammın 130 lirasının gelir vergisi olarak memurdan geri alınacağını ifade eden Bayraktar, “Memurun kazancı yalnızca 33 lira olacaktır. Artık memur bu parayı bozdurup bozdurup harcar” dedi.

“Gelir Vergisi Yüzde 15’te Sabitlenmeli”

Bayraktar, oluşan bu mağduriyetin giderilmesi için gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesinin önemli olduğunu vurgularken, “Memur her yıl daha ilk yıllardan gelir vergisi diliminde bir üst lige çıkarak aylığında ciddi kayıplar yaşamaktadır. Bu nedenle gelir vergisi oranı yüzde 15’te sabitlenmelidir” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.