Çalışanların Birikim Endişesi

Çalışanların yüzde 65’i sağlıkları bozulursa birikim yapmanın zorlaşmasından endişe ediyor.

HSBC Grubu’nun; “Emekliliğin Geleceği - Sağlıklı Yeni Başlangıçlar Raporu”na göre henüz emekli olmayanların yüzde 65’i sağlıklarının bozulması halinde emeklilik için yeterli birikim yapmanın daha zor hale geleceğine inanırken, yüzde 62’si de emeklilikte sağlık için ne kadar harcama yapmaları gerekeceğini öngöremediklerini söylüyor.

HSBC Grubunun “Emekliliğin Geleceği - Sağlıklı Yeni Başlangıçlar Raporu", emeklilik eğilimleri ile ilgili çarpıcı bulguları ortaya koyuyor. Dünya genelinde 17 ülkede 18 binden fazla katılımcının dahil olduğu araştırmanın sonuçları sağlık risklerinin hem emeklilikten önce hem de emeklilikte kaygıya neden olduğunu gösteriyor.

Raporda; çalışma çağındakilerin ve emeklilerin yüzde 41’inin sağlıklarının bozulması halinde hareketlerinin kısıtlanacak olmasından endişe ederken, yüzde 40’ı kendi bakımlarını sağlayamayacak olmaktan kaygılanıyor. Yine yüzde 40’lık bir kesim, sağlıkları kötüleşirse finansal refahlarının da olumsuz etkilenecek olmasından endişeleniyor.

-EMEKLİLER KENDİLERİNE DAHA İYİ BAKIYOR-

Emekliler, sağlıklarını korumak için emekli olmayanlara göre daha fazla çaba gösteriyor. Çalışma çağındaki kişilerin yüzde 34’ü iş hayatındaki yoğunluğun daha sağlıklı bir yaşam tarzına geçmelerine engel olduğunu belirtiyor. Emeklilerin yüzde 70’i sağlık risklerini azaltmak için beslenmelerine daha fazla özen gösterirken, bu rakam emekli olmayanlarda yüzde 58’de kalıyor. Düzenli sağlık kontrolü yaptırma oranı emeklilerde yüzde 58, emekli olmayanlarda ise yüzde 41 olarak karşımıza çıkıyor.

Emekli olmak istediğini söyleyen 45 yaş ve üstü bireylerin yüzde23’ü, iş hayatının ruhsal ve/veya bedensel sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtirken, yeni emekli olmuş bireylerin yüzde 24’ü genel sağlık durumlarının emekli olduktan sonra iyileşme gösterdiğini ifade ediyor.

-FİNANSAL PLANLAMA İHTİYACI HER ZAMANKİNDEN FAZLA-

HSBC’nin “Emekliliğin Geleceği - Sağlıklı Yeni Başlangıçlar” Raporu’nda, emeklilik yaşamındaki finansal koşulların iyileştirilebilmesi için atılması gereken adımlar 4 başlık altında özetleniyor. Buna göre; daha erken bir emeklilik için tasarruf yapmaya olabildiğince önceden başlanması ve finansal planlamaların uzun vadeli yapılması önem arz ediyor. Bunun yanı sıra sağlık konusunda iyileştirici adımların atılması için emekliliğin beklenmemesi gerektiği belirtiliyor. Son olarak; finansal yükümlülüklerin emekli olmadan önce gözden geçirilmesinin ve olası sağlık ihtiyaçlarının emeklilik planına dâhil edilmesinin önemine dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.