Canikli: S-400’lerin Dost Düşman Tanıma Sistemi Değişecek

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "S-400’lerin kontrolü Türkiye’de olacaktır ve ayrıca dost-düşman tanıma sistemi de değişecektir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Komisyonda Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığı’nın bütçeleri ele alınıyor. Bakan Canikli, milletvekilerinin sorularını cevaplandırdı. Canikli, S-400 hava savunma sistemleri hakkında, "S-400’lerin kontrolü Türkiye’de olacaktır ve ayrıca dost-düşman tanıma sistemi de değişecektir" diyerek yazılım geliştirme çalışmalarının başladığını belirtti. 

S-400'lerin ihtiyaç duyulan her yere konuşlandırılacağını vurgulayarak, "Birçok NATO ülkesinin, NATO sistemi içine dahil etmediği silah sistemleri var, bu mümkün. Sovyet silah sistemleri kullanan doğu Avrupa ülkeleri var, hepsinde Rus silahları mevcut herhangi bir sorun teşkil etmiyor. S-400’lerin NATO’ya entegrasyonu mümkün değil. Dost-düşman tanıma sistemi değişeceği için bir risk söz konusu olmayacak" dedi.

BİZDEN SİHA ALMAK İÇİN ÇOK YOĞUN TALEPLER SÖZ KONUSU

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Bizden SİHA almak için çok yoğun talepler söz konusu. Önümüzdeki dönemde bunların ihracatına yönelik daha büyük rakamların ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi. 

Bakan Canikli, milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Canikli, savunma sanayine olan dış talep hakkında, "Bizden SİHA almak için çok yoğun talepler söz konusu ülke ismi vermeyeceğiz ve başka ürünlerimiz için de geçerli boralar, fırtınalar, zırhı araçlar, akıllı mühimmatlar, çok parçacıklı mühimmatlar var önümüzdeki dönemde bunların ihracatına yönelik daha büyük rakamların ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.

BEDELLİ GÜNDEMİMİZDE YOK

Bakan Canikli, bedelli askerlik konusunda, “Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli söz konusu değil, gündemimizde yok. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz vakti gelen kardeşlerimiz hükümlülük çerçevesinde bu görevlerini ifa etsinler. Hele özellikle böyle bir dönemde bu mücadeleye büyük zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil” dedi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YERİNE TAŞINACAKTIR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Şartlar uygun hale geldiğinde Süleyman Şah türbesi, uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmış yerine taşınacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.